Menu Sluiten

Elf Owl

Elf Owl

Elf Owl – Micrathene whitneyi

Beschrijving

De kleinste uil die in Noord-Amerika voorkomt is de Elf Owl. Hij is slechts ongeveer zes centimeter groot als hij volwassen is. De spanwijdte van de vleugels van deze kleine uil is ongeveer 15 cm breed. In feite worden ze, wanneer ze volgroeid zijn, door waarnemers vaak aangezien voor jonge uilen. De veren van deze uil zijn erg gezwollen waardoor hij er opgezwollen uitziet. De algemene kleur is lichtbruin, maar met donkerder bruine patronen op de buik.

De bosuil heeft ook witte gebieden boven de wenkbrauwen. Dit is een unieke verschijning, samen met de gele ogen die hij heeft. De kop is zeer rond en er zijn geen oren zichtbaar. De snavel is groen-geel van kleur, zodat het uiterlijk van deze uil zeer uniek is.

Wijdverspreiding

Deze uilensoort leeft het liefst in heet woestijngebied. Deze gebieden zijn bedekt met cactussen. Ze variëren in hoogte van 2.000 voet tot 7.000 voet. Sommige worden echter gevonden in beboste bosgebieden. Interessant is dat ze zich niet ophouden in de buurt van dennenbomen.

De bosuil komt voor in een verscheidenheid van habitats. Daaronder zijn bergketens, ravijnen en ravijnen. Sommige gebieden waar ze leven zijn Arizona, New Mexico, Texas, en Californië. Tijdens de wintermaanden migreren ze voornamelijk naar Mexico.

Wat wel bekend is, is dat ze een behoefte aan water hebben. Ze zullen vaak deze woestijngebieden vinden die ook wat water om zich heen hebben. Nevada is zo’n locatie waar nu meer Elf Uilen zijn dan ooit tevoren.

Elf Owl Characteristics

Elf Owl – Micrathene whitneyi / Foto gemaakt door: BBODO

Gedrag

De geluiden van de Elf Uil zijn zeer hoog van toon. Ze bieden geluiden die lijken op fluitjes en piepjes. Ze zijn zeer goed in het zich verbergen in het volle zicht. Wanneer een Velduil gevaar bespeurt zal hij proberen zijn lichaam in verschillende posities tegen een boom te camoufleren. Het lukt vaak heel goed om zich voor te doen als een afgebroken tak. Lukt dat niet, dan slaat hij op de vlucht, want vechten ligt niet in zijn aard.

Dieet /Voeding

De Velduil heeft veel verschillende soorten voedsel dat hij consumeert. Insecten en schorpioenen maken daar het grootste deel van uit. Ze staan ook bekend om het eten van kleine vogels en hagedissen. Ze eten vooral ongewervelde dieren, waaronder krekels, motten, duizendpoten en zelfs kevers. Ze lijken zich niet te storen aan het feit dat schorpioenen of duizendpoten hen kunnen steken.
Hoewel de Elfenuil goed kan zien in het donker, hebben ze niet het volledige nachtzicht zoals veel andere uilensoorten hebben. Daarom vertrouwen ze meer op hun gehoor dan op hun zicht als het gaat om het vinden van hun prooi. Ze hebben het verrassingselement aan hun kant, zodat ze de prooi meestal onder controle hebben voordat die tijd heeft om terug te slaan.

Verscheiding

De uilen nestelen alleen op 15 tot 35 voet van de grond, zodat ze vaak kwetsbaarder zijn voor roofdieren dan andere uilensoorten. De vrouwtjes leggen 2 tot 4 eieren per keer. De broedtijd bedraagt ongeveer 24 dagen. De jongen blijven na de geboorte maar ongeveer 30 dagen in het nest.

De levensduur van de Velduil is erg kort in vergelijking met andere soorten. In het wild leven ze ongeveer 3 tot 6 jaar. In gevangenschap leven ze langer met een gemiddelde van ongeveer 6 tot 10 jaar. Door hun geringe grootte worden deze uilen echter vaak als maaltijd gebruikt door verschillende roofdieren. Daaronder zijn verschillende grote katten, slangen, en zelfs andere uilensoorten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *